Oavsett om färdbeskrivningen är skriven på ett kladdigt papper eller om GPS:en fungerar felfritt – att resa på vår planets vackraste vägar, ibland också de krokigaste, kan vara stunden som för evigt etsar sig fast i minnena. Att vara i rörelse. I lagom takt. Mot målet man någonstans har i sikte. Att resa med öppna sinnen och från bilfönstret uppfatta natur, kultur, miljö, landskap och människor.
Gärna i Irland, Skottland, Wales och England.
Vägarna till golfbanorna är ofta smala. Alltid asfalterade. Äventyraren och den nyfikne trivs. Grönskande trädkronor hänger över vägarna, några grenar har fallit i stormen, de grå stenmurarna är kusligt nära backspeglarna. Fåren har företräde. Allt som syns måste kommenteras med mer eller mindre begåvade förslag om vad vi egentligen uppfattar.
En pitch & putt-bana passeras. En wedge och en putter plockas fram och nio hål, 40–75 meter långa, spelas. Stoppen blir många. Bilder måste tas. Den ena vackrare än den andra. Mörkret hinner falla. Det valda boendet hittas efter en och annan omväg. Incheckningen blir senare än planerat.
Ju senare ankomst, desto bättre känsla när man till slut får sin fåtölj eller soffa i det perfekt tempererade rummet intill hotellbaren varifrån det ännu vakna ögat kan uppfatta den golfbana som ska spelas under den kommande förmiddagen.
Resan känns spontan och oplanerad – sånågonordningmåstedetjuva.
Golf Zone Travels planerar och ordnar resrutten och boendet. Starttider bokas på banor som Narin & Portnoo i Donegal, Carne i Connemara, Pennard i Wales och Saunton i Cornwall. Hyrbil bokas. Säg bara till om du också behöver chaufför…